Aluminium racefietsen

Aluminium racefietsen | De Waanzinnige Fietser
Item 1-1 van 1 in totaal item(s)

Aluminium racefiets kopen

Als je een aluminium racefiets wilt kopen, dan kun je profiteren van diverse voordelen. Een racefiets met een frame van aluminium is voldoende stijf en heel sterk. Het materiaal heeft een lange levensduur en voorziet je op de weg en in de bochten van voldoende balans. Er zijn nog meer dingen die je kunnen doen besluiten om een aluminium racefiets te kopen. Hieronder lees je precies waarom je een fiets met een frame van aluminium zou willen kopen, voor welke soort wielrenners ze geschikt zijn en wat deze racefietsen kosten.

Waarom een aluminium racefiets kopen?

Een racefiets met een frame van aluminium is lekker licht van gewicht. Zeker als je het gewicht vergelijkt met een racefiets welke voorzien is van een stalen frame. Hoewel het materiaal lekker wendbaar en makkelijk te hanteren is, is aluminium heel sterk. Jouw racefiets kan dus prima tegen een stootje. Je hebt met een frame van aluminium minder snel last van deukjes. Zoals dit in soms bij carbon racefietsen nog wel eens het geval kan zijn.

Racefiets van aluminium kopen voor beginners of recreatieve fietsers

Aluminium is een duurzaam materiaal. Verwerkt in een frame van een racefiets biedt het voldoende stabiliteit en balans. Dit is zeker voor de beginnende wielrenner of recreatieve fietser een voordeel. Je profiteert door de stijfheid namelijk van voldoende balans op de weg en in de bochten. Zoals bijvoorbeeld de Bulls Millennia 2 uit de webshop van De Waanzinnige Fietser je dat biedt. Een geweldige racefiets voor op de weg.

Een aluminium racefiets kopen voor een aantrekkelijke prijs

Ook de prijs kan je doen besluiten tot het aanschaffen van en racefiets met een frame van aluminium. Over het algemeen zijn deze fietser wat voordeliger dan bijvoorbeeld een racefiets van carbon. Dat maakt deze fietsen populair bij een grote doelgroep. Dat geldt zeker voor wielrenners die recreatief fietsen of beginners. Er zijn wel prijsverschillen.

Dit kan te maken hebben met de uitrustingen van de fiets, zoals bijvoorbeeld de banden of remmen, maar ook of het frame double of triple butted is. Dit heeft te maken met de hoeveelheid buisdiktes die zijn gebruikt bij het vervaardigen van het aluminium frame. Des te meer verschillende diktes zijn gebruikt, des te steviger en duurder de fiets.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.