Aluminium gravelbikes

Aluminium gravelbikes | De Waanzinnige Fietser

Aluminium gravel bike kopen

Een aluminium gravel bike kopen is een prima keuze als je een liefhebber bent van gravel rijden. Hoewel deze fietsen in eerste instantie lijken op een racefiets, heeft een gravelbike andere specifieke kenmerken. Met deze fietsen kun je namelijk probleemloos rijden op verharde en onverharde wegen. Iets wat met een racefiets niet mogelijk is.

Wanneer een gravel bike van aluminium kopen?

Een gravelbike met een frame van aluminium is solide en bestand tegen hoge impact. Bijvoorbeeld het rijden door kuilen en gaten, maar ook het fietsen over onverhard terrein. Ze voorzien je van een geweldige combinatie tussen snelheid, controle en comfort. Je koopt een gravelbike met en aluminium frame als je niet wilt kiezen tussen fietsen op verharde en onverharde wegen. Deze veelzijdige fietsen zijn dus echte alleskunners. Dat betekent dat een gravel bike met aluminium frame ook geschikt is om te gebruiken als woon- en werkverkeer oplossing. Bijvoorbeeld voor een avontuurlijke fietstocht naar kantoor.

De specifieke kenmerken van een aluminium gravel bike

Het stuur van een gravelbike is nagenoeg hetzelfde als die van een racefiets. Deze bikes zijn echter wel meer gestroomlijnd. Ook de banden van een aluminium gravelbike verschillen. Deze zijn breder om je van voldoende grip te kunnen voorzien op onverharde wegen en terreinen die wat zachter zijn. Zoals de Bulls Grinder 1 uit de webshop van De Waanzinnige Fietser. Deze gravelfiets heeft banden met een dikte van maar liefst 40 mm.

Voor welk terrein is een aluminium gravel fiets geschikt?

Als je een aluminium gravel bike wilt kopen, dan kun je fietsen op vrijwel ieder terrein. Dat betekent dat je met een gravelfiets uit de voeten kunt op verharde wegen, maar ook op wat ruiger terrein. Zoas zandpaden en bospaden, maar ook single tracks. Deze bikes zijn dus echte alleskunners. Wil je toch graag snelheid maken op de verharde weg? Dan kun je een gravelbike van aluminium ook voorzien van racefiets banden.

Online een aluminium gravel bike kopen

Als je een gravelbike wilt kopen, hecht je natuurlijk waarde aan kwaliteit. Bij De Waanzinnige Fietser bestel je eenvoudig een gravelfiets met een sterk frame van aluminium. Kun je daarbij wel wat advies gebruiken? Onze experts geven antwoord op al jouw vragen. Zo weet je zeker dat je een fiets koopt die voldoet aan jouw behoeften.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.