Full Suspension Mountainbikes

Full Suspension Mountainbikes | De Waanzinnige Fietser

Full suspension mountainbike kopen

Een full suspension mountainbike kopen doe je vooral omdat je wilt kunnen genieten van een uitstekende vering en schokdemping op elke ondergrond. Deze mountainbikes zijn wat minder stijf dan bijvoorbeeld hardtail fietsen. Ze bieden je dus een goede flexibiliteit. Dat komt omdat ze zijn uitgerust met zowel een voor- als achtervering. Wil je een full suspension mountainbike kopen? Hieronder vertellen we je precies wat de voordelen daarvan zijn.

Waarom een fully of full suspension bike kopen?

Anders dan bij een hardtail, is een fully of full suspension mountainbike uitgerust met vering in zowel de voorvork als de achtervork. Dit heeft enkele voordelen. Zeker wanneer je graag op de onverharde weg of ruige ondergronden wilt rijden. Door deze vering kun je profiteren van een geweldige schokdemping. Als je een full suspensions mountainbike met achtervering wilt kopen, dan geniet je ook van een goede flexibiliteit en controle.

Dat is natuurlijk vooral in het bos en in het terrein van groot belang. De schokdemping van deze mountainbikes zorgt er ook voor dat je harder kunt fietsen. Mede omdat je door de vering in de voor- en achtervork niet wordt afgeremd door hobbels, kuilen en onregelmatigheden. De Bulls Sonic EVO AM-1 Carbon van De Waanzinnige Fietser is een voorbeeld van een full suspension mountainbike van uitstekende kwaliteit.

Voor wie zijn deze mountainbikes met vering geschikt?

Als je een liefhebber bent van flexibiliteit onder alle omstandigheden, kun je het beste een full suspension mountainbike kopen. Ook als je graag door ruige terreinen rijdt kies je voor en fully. Deze mountainbikes worden ook gebruikt door crosscountry fietsers en gedurende downhill wedstrijden. Natuurlijk vanwege hun hoge comfort en schokdemping.

Alle voordelen van een fully mountainbike op een rij

De achtervering van een full suspension mountainbike kan ook worden uitgeschakeld. De meeste fietsen zijn daarom voorzien van een lock-out. Zo kun je jouw kracht op het pedaal efficiënter gebruiken. Bijvoorbeeld tijdens een beklimming of een heuvelig parcours. Tijdens het fietsen van een single track kan een fully mountainbike er juist ook voor zorgen dat je sneller kunt fietsen zonder dat er kracht of energie verloren gaat door de vering.

Een full suspension mountainbike kopen doe je ook voor het behouden van de controle. De banden verliezen namelijk nooit het contact met de grond, ook niet wanneer je op een parcours met een ruige ondergrond fietst. De fiets is daardoor makkelijker te controleren op ieder moment. Wil je zelf ook een fully kopen? Onze experts voorzien je graag van advies.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.